Maximaliseer jouw potentieel met Intermittent Living

Intermittent living - siebe hanosset

Vroeger waren de belangrijkste doodsoorzaken langdurige honger, dorst, koude en warmte. Anno 2021 is er voor die gevaren een oplossing gevonden. Wanneer het koud is, zetten we de verwarming een graadje hoger. Wanneer we honger hebben, nemen we iets uit de koelkast. Dit steeds toenemend comfort heeft echter een keerzijde. Het maakt ons zwakker, dikker en dommer. Om opnieuw gezonder en weerbaarder te worden, zullen we ons lichaam en brein opnieuw moeten prikkelen. Niet alleen met voeding, beweging en slaap, maar ook met Intermittent Living. Siebe Hannosset, Intermittent Living mentor bij kPNI Belgium, legt uit.

 

Wat is Intermittent Living? 

Van vuur tot koelkasten en medicijnen: doorheen de evolutie creeërdencreëerden we succesvolle strategieën om ons te beschermen tegen de gevaren van het leven. Vandaag is het niet meer de omgeving die bepaalt of de mens zich moet aanpassen; de mens bepaalt nu zelf zijn omgeving, aanpassen is niet meer nodig. Op het eerste zicht lijkt dit een verbetering, maar dat is het niet helemaal, want het wegnemen van deze natuurlijke omgevingsdruk en van bepaalde stressprikkels is een enorme rem op ons potentieel.

De moderne leefomgeving waarbij comfort alomtegenwoordig is, trekt ons continu de verkeerde kant op en zorgt voor een levensstijl die ons kwetsbaar en minder besluitvaardig maakt. Om dit te veranderen, zullen we het lichaam en het brein opnieuw moeten prikkelen. Dit kan via Intermittent Living, een uniek en wetenschappelijk onderbouwd concept waarbij “What doesn’t kill you makes you stronger”, ofwel hormese, centraal staat en gebaseerd is op het toedienen van een positieve acute stress prikkels. 

 

Hoe pas je Intermittent Living toe?

Door het recreëren van omstandigheden die we altijd gekend hebben. Denk hierbij aan intensieve beweging, kortdurende extreme koude en hitte, zuurstof en CO2 prikkels, intermittent fasting en intermittent drinking. Neem bijvoorbeeld ’s ochtends een ijskoude douche, trek een sprintje, doe een ademhalingsoefening of sla je ontbijt over. ‘Intermittent’ betekent periodiek, kort en krachtig, en dus niet de hele tijd door. Hou het flexibel en onverwacht, en zorg er op die manier voor dat je lichaam en brein blijvend op zoek moeten gaan naar innovatieve oplossingen.

 

Hoe snel merk je resultaat op?

Mensen willen graag snel resultaat. Het is dus belangrijk dat we tools aanreiken die haalbaar en eenvoudig in te plannen zijn, ook gedurende de werkdag. Ook wel quick wins genaamd. Dat kan via intermittent living. Zo zal 30 seconden koud afdouchen ’s ochtends, onmiddellijk de cortisolproductie verhogen en voor een meer uitgerust en fitter gevoel zorgen. Of wat met een intermittent hypoxia ademhalingsoefening? In amper 3 minuten de zuurstoftoevoer en doorbloeding naar de hersenen aanzienlijk vergroten, waardoor je misschien wel 30 minuten sneller en productiever werkt. De kleinste verandering zorgt al voor grote resultaten.

 

Intermittent Living Business

Ben je positief geprikkeld en heb je zin in begeleiding? Onze Intermittent Living week voor ondernemende leiders laat je kennismaken met concrete tools die niet alleen je veerkracht en besluitvaardigheid verhogen, maar je bovendien onverstoorbaar maken als ondernemer. Je wordt ondergedompeld – ook letterlijk – in alle facetten van het Intermittent Living concept. Je maakt kennis met de wetenschap en zal de praktische toepasbaarheid ervan kunnen ervaren in diverse workshops. Onderdelen die onder meer aan bod komen: ijsbaden, ademhalingstechnieken, intensieve beweging, hitte prikkels, slaap en bioritme, voeding als medicijn, intermittent drinking en intermittent fasting.

 

Bio
Siebe Hannosset is coach, consultant en spreker met expertise op het gebied van gezondheid, performance en levensstijl. Als Master in Lichamelijke Opvoeding & Bewegingswetenschappen begon hij zijn carrière in het voetbal, als performance coach bij Club Brugge. Thuiskomen deed hij echter toen hij de klinische psycho-neuro-immunologie en het Intermittent Living concept leerde kennen. De resultaten van het integreren van deze principes bij zichzelf hadden een diepe impact op zijn gezondheid en soul. Het is zijn missie om samen met kPNIBelgium de meest recente wetenschappelijke inzichten rond Intermittent Living te vertalen naar de praktijk. Als het gaat om intermittent fasting, koude, hypoxie, slaap en andere brainhacks draait Siebe elke steen om, opdat u de beste versie van uzelf wordt.

 

– EXECUTIVE SUMMARY – 

 

How Intermittent Living optimizes your potential.

In the past, the main causes of death were hunger, thirst, cold and heat. In 2021 we have found lots of solutions to these “problems”. When it’s cold, we turn up the heating. When we’re hungry, we take something from the fridge. However, comfort also has a downside. To become a healthier person again, we will have to trigger the body. Not only with nutrition, exercise and optimizing biorhythms, but also with Intermittent Living. Through Intermittent Living, we are going to administer acute and short-lived stimuli that take our bodies and brains out of our comfort zone. Why do we do this? Through a host of biochemical reactions, our health and energy are boosted. We create a need. Acute stress, as opposed to chronic stress, is necessary for optimal health. Intermittent Living is not only medically based, research has even shown that it literally makes your organs younger and more vital.

 

Deze lees je misschien ook graag